Једрење

Због специфичног укрштања ветрова, ово подручје се с правом може назвати једриличарским рајем. Зато Голубац јесте центар српског једрења. Осим тога, величина акваторијума, стални ветрови и ширина Дунава од 6,5 км, омогућили су најбоље услове за једрење на реци у целој Европи.Једриличарски савез Србије је због тога овде отворио Једриличарски центар Србије. У оквиру Центра се налази и марина са дизалицом, бензинска пумпа и терени за одбојку и фудбал на песку. У Голупцу се већ 15 година одржавају државна и међународна такмичења у једрењу. Сезона почиње у мају, а завршава се у септембру. Сви који су пробали, враћају се сваке године.

Пливање

Део дунавске обале преуређен је у предивне плаже, окружене скоро дивљом природом, па ће ужитак бити потпун.

Панорамско разгледање

Голубац можете да упознате и са Дунава! Бродићем ћете обићи Тврђаву и околна насеља, уживајући у бојама и мирисима Голубачког краја.

Бициклизам

Голубац је уписан у европске бициклистичке мапе јер кроз Општину пролази траса ЕуроВело 6. Осим спортске активности, овде ћете све време уживати у изузетном крајолику. Уколико немате свој бицикл, можете да га изнајмите у нашем Инфо центру.

Шетња

Прошетајте „Стазама здравља“ кроз кањон Брњичке реке, стазом Босман–Соколовац или стазом „Голубац“. Овде је и велики број природних видиковаца са којих се пружају непоновљиви и узбудљиви погледи. Чист ваздух и мириси природе потпуно ће вас опчинити.

Шетња

Шeтнa стaзa „Дeдинe-Гувaнe“ je нoвoмaпирaнa стaзa кoja прoлaзи крoз шуму oбoдoм Нaциoнaлнoг пaркa Ђaрдaп, прoлaзи пoрeд брojних прeлeпих видикoвaцa сa кojих сe пружa прeлeп пoглeд нa тврђaву, клисуру, jeзeрo, Румуниjу…Дужинa стaзe je 10 км, oбeлeжeнa je стрeлaстим путoкaзимa и плaнинaрскoм сигнaлизaциjoм. У близини сe нaлaзe брojни сaлaши.

Планинарење

Сами изаберите куда ћете планинарити кроз Хомољске планине. Бројне пећине ће само употпунити ужитак.

Пецање

Пецароши могу пецати целом дужином Дунава од Голупца до Добре. Дозволе и рибоматеријал можете набавити у продавници рибоматеријала у Голупцу,изнајмљивање у ИНФО ЦЕНТРУ у Голупцу. Уз пецање можете камповати и уживати у прелепој природи.

Излети

Направите излет до неког од многобројних салаша или се одморите уз шетне стазе којима обилује Голубачки крај. Прелепа природа изпреплетана густим шумама,бистрим потоцима И рекама идална за одмор И уживање у природи.

Сва права задржана © Туристичка организација Голубац